Cilt, en özet tabiri ile deridir. Vücudun en geniş organı olarak tanımlanır. İç organların, kasların ve iç tabakaların üstünde koruyucu görevi bulunmaktadır. İnsan nüfusu içerisinde pek çok farklı cilt çeşidi bulunur. Her cildin özelliği ve dokusu farklı etkenler gösterir. Cilt sağlığı ve düzgün yüzeyli cildin oluşumu canlının fizyolojik etmenlerinin yanı sıra çevresel faktörler ve beslenme gibi birçok etkileyici sebep bulunur. Cilt pek çok katmandan oluşur. Bu katmanların sağlıklı olabilmesi ve işlevini doğru sürdürebilmesi için hem içeriden hem de dışarıdan beslenmesi gerekmektedir. Derinin dışarıdan beslenmesi son derece önemli bir faktördür. Bu etkinliği kremler, serumlar ve bitkisel özlü yağlarla sürdürebilmek en etkili yöntemler içerisinde yer alır. Özellikle cilt bakım yağı bitkisel özlü veya işlem görmüş yağlar cildin toparlanmasına, beslenmesine yardımcı olabilecek etkili yöntemlerden biridir. Cilt bakım yağı kullananlar ciltlerini doğru analiz edip daha sonra kendilerine en uygun ürünü seçerek işe başlamaktadırlar. Doğru ürün veya doğru yağ seçimi kişinin ihtiyacını karşılama aşamasının ilk ayağını oluşturur. Doğru işlem beraberinde sağlıklı bir cilt yapısını ardında getirir. Cilt bakım yağı yorumları genellikle kişilerin ürünleri kullanım sonrasında etkilerini paylaşma amacı ile yaptıkları eylemlerdir. Bu yorumlar içerisinden fikir almak veya kullanılmak istenen ürünün kişiler üzerinde oluşturduğu olumlu veya olumsuz durumları analiz etme açısından son derece önemli olmaktadır.
Cilt bakım yağları, veya yüz yağları olarak da bilinen bu ürünler doğal yapıyı bozmadan cilde nem terapisi yapmak, kaybolan veya azalan nemi tekrardan olması gereken seviyeye getirmek gibi cildi besleyici özellikleri bulunan ürünlerdir. Cilde faydası olan pek çok yağ çeşidi vardır. Bu yağların kendilerine has özellikleri bulunmasının yanı sıra karışımlar halinde kullanıldığında çok daha farklı alanlarda faydalı işlemlerin oluşabileceği görülür. Her ürün, her yağ çeşidi kendi arasında farklı kategorilere ayrılmaktadır. Tüm bunların ortak amacı cilt bariyerinin doğallığını korumak, cildin elastikliğini kaybettirmeden bakım yapmak veya tüm özelliğini kaybetmiş olan cildin toparlanmasını, tekrardan sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlamaktır. Birçok faydalı özellikleri bünyesinde bulunduran yağların yanı sıra cildin günlük kirlerden temizlenmesi için kullanılan yağlar da vardır. Bu yağ çeşidi ise cildi bir yandan derinlemesine temizlerken bir yandan da yıpratmadan, yüzeye zarar vermeden besleyerek kirlerden arınmasını sağlar. Cilt temizleme yağları çoğunlukla yüzey de kimyasal faktörlerin çoğunlukta olduğu ürünleri kullanmak istemeyen kişilerin veya cilt sorunları ile uğraşanların sıklıkla tercih ettiği ürünler arasında yer alır. Cildi nazikçe, herhangi bir zarar vermeden temizleyerek gün içerisinde yapışan kiri, tozu veya makyaj kalıntılarını deriden arındırılmasını sağlar. Bununla beraber cilde bir yandan da bakım yapmaktadır. Cilt bakım yağı önerileri incelendiğinde bu önerilerin doktorlar veya cilt bakım uzmanları tarafından yapıldığı görülmektedir. İşin uzmanı kişilerden cildi analiz ederek alınan ürünlerin oldukça etkili sonuçların alınmasına yardımcı olmaktadır. Öneriler dikkate alınırken kişilerin ciltlerini doğru analiz etmiş olmaları gerekmektedir. Kişiye faydası olmayacak ürünlerin kullanımı cilt üzerinde veya daha derinde irritasyona sebep olarak toparlama işlemini daha da uzun zamana yayabilmektedir. Bu sebeple hem önerileri hem de cilt bakım yağı seçimi yapılırken oldukça dikkat edilmelidir. Cildin özelliği ve ihtiyacı doğrultusunda bakım yağı seçimi yapılmalıdır. Bilinçli kullanım ileride oluşabilecek olumsuz durumları da engelleyici özellik taşır. Cilt bakım yağı fiyatları açısından bakıldığında ise ürünlerin içerisinde kullanılmış olan bitkilerin veya kullanılan malzemelerin özelliği ve değeri gibi farklı faktörler ele alınarak belirlenir. Fiyatlar genellikle satıcının ve üreticinin belirlemiş olduğu kriterler üzerinden piyasaya sunulmaktadır.
Cilt yağları, özellikle bitkisel ağırlıklı ürünler cildin her alanında faydalı etkiler oluşturur. Özellikle ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenen veya hazırlanan yağlar kullanan kişilerin pek çoğun da iyileşmeler veya onarımlar neticesinde ilerleme göstermektedir. Cilt bakım yağı içerikleri açısından çoğunlukla bitkilerin ağırlıkta olduğu karışımlardan oluşur. Dünya üzerinde birçok farklı bitki çeşidi bulunur. Bu bitkilerin hemen hemen hepsinin yağı çıkarılarak işlenebilme özelliğine sahiptir. Bitkisel yağların cilt üzerinde oluşturduğu etkiler oldukça sık tercih edilme sebeplerinin başında gelir. Cildi besleyici ve güzelleştirici etkiler hemen hemen birçok insan tarafından bilinen gerçekler arasında yer alır. Bu yağların yaymış olduğu aromatik kokular kullanımı teşvik ettiren özelliklerden biridir. Bunun yanı sıra yağların kullanımının son derece kolay olması, belirli bir süre zarfında kullanım sonrası ciltte oluşan parlaklık ve cilde kazandırdığı canlılık, esneklik gibi birçok olumlu faktör bu yağlara yönelimi artırmaktadır. Yağların kullanım tercihi genellikle cildi kuru veya kuruya yakın, hassas, ciltte donukluk, matlık problemi ile karşı karşıya kalan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Cilt bakım yağları özellikleri ele alındığından her ürünün kendine has farklı pek çok özelliği olduğu görülür. İçerisinde kullanılan bitkilerin veya bitkisel bazlı ürünlerin tamamlayıcı, dengeleyici, onarıcı birçok etkili özelliği bulunur. Etrafa yaymış olduğu aromatik kokular, son derece güçlü yenileyici bir özelliğe sahip olması ve cilde istenilen nemi verebilmesi bu karakteristik özelliklerin birleşimi ürünlerin tercih edilme oranını yükseltmektedir. Bakım yağları hemen hemen her alanda faydalı ürünlerdir. Bu yağlar farklı çeşitlerde bulunabilmektedir. Cilt bakım yağı kapsül çeşidi küçük tüpler içerisinde bulunan yağ çeşididir. Taşıma kolaylığı sağlar. Bununla beraber genellikle tek kullanımlıktır. Cilt bakım yağı kullanımı üründen ürüne değişen fakat genel itibari ile kullanımı son derece basit olan ürünlerdir. Temizlenmiş cilt üzerine cildin durumuna göre farklı boyutlarda kullanılır.
Zaman ilerledikçe derinin ve cilt yüzeyinin değişmesi hayatın doğal seyrini oluşturur. Bu değişim genellikle yaşlanma faktörü ile sarkmalara, lekelenmelere, çökmelere, kırışıklıklara sebebiyet verir. Yaş alımı ciltteki kolajen miktarının azalmasına neden olur. Bu sebeple cildi dış yüzeyinden de takviye edici beslemek derinin toparlanmasına ve daha az zarara uğramasını sağlar. Bu takviyeler genellikle bakım yağları ile yapılır. Cilt bakım yağları ve faydaları birçok madde ile sıralanabilecek detayları içermektedir. Yağların kullanıldıkları bitkilerin özelliklerine göre faydaları değişen özellikleri bulunur. Bu yağlar genel itibari ile cilde nem kazandırmak, donuklaşan veya matlaşan deriyi onararak cildin parlamasını, sağlıklı bir hale bürünmesini sağlar. Cildin zaman içerisinde tahrip olmuş alanlarını toparlamak, yaşlılığında vermiş olduğu etki ile ciltte azalan kolajen üretimini artırmak veya dışarıdan kolajen takviyesinde bulunmak gibi cilde yararı dokunacak pek çok işlem bu yağlar sayesinde yapılır. Cilt bakım yağı çeşitleri içerisinde kekik yağı, karışık cilt bakım yağı, gece bakım yağları, ışıltılı yağlar, kuru yağlar, besleyici vücut yağları, yaşlanma karşıtı bakım yağları, nemlendirici yağlar gibi farklı amaçlara hizmet eden birçok yağ çeşidi bulunur. Her yağın yapımında kullanılan malzemeler farklı özellikler ve farklı etkiler gösterebilir. Kullanacak kişilerin yağların içerisinde bulunan maddeleri iyi analiz etmesi gerekir. Kişiye uymayan ürünlerin kullanımı daha sonrasında geri dönüşü zor etkilere sebep olabilir. Cilt bakımı hindistan cevizi yağı birçok alanda faydası bulunan bir yağ çeşididir. Bu yağ cildi besleyen en önemli ürünlerdendir. Cilde masaj yaparak yedirilir. Doğal nemlendirici olarak bilinir. Ciltte ki yaraların onarımına ve lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Cildi besleyerek doğal ışıltısını geri kazanmasına öncülük eder. Vücut losyonu olarak da kullanımı bulunan bu yağ vücudun kaybettiği nem dengesini geri kazandırır.