x
Mesaj 1 Mesaj 2 Mesaj 3
Menü
Sepetim
Farklı Yüz Tipleri için Kontür Teknikleri
08.04.2024

Farklı Yüz Tipleri için Kontür Teknikleri

Makyaj denilince ilk akla gelen tekniklerin başında kontürleme tekniği gelir. "Kontür nedir?" sorusunun cevabı makyaja ilgi duyan kişiler tarafından merak edilir. Kontür makyaj tekniği, yüz ve vücut için sıklıkla kullanılan bir yöntem. Pek çok farklı teknik ile yapılabilen kontür, hemen her kesimden kişinin günlük makyajının olmazsa olmaz parçası olurken bir kesim kullanıcı için de yalnızca özel günlerde tercih ettiği bir makyaj uygulamasıdır. 

Hemen her kullanıcının aynı şekilde kontür yaptığını söylemek mümkün değildir. Bunun en temel nedeni kontür uygulanan alanların değişikliği ve yine uygulanan alanda hedeflenen sonuç olabilir. Hangi yüz tipine nasıl bir kontür uygulanacağı önem taşır. Bu konuda tek ihtiyacınız: kontür fırçası ve kontür paleti. Gelin, farklı yüz tipleri için kontür uygulaması detaylarını birlikte inceleyelim.

  • Oval Yüz için Kontür Uygulaması:Yüzünüzün oval şekilde olması çok büyük bir şans. Çünkü kontür tekniği, genellikle oval yüz tipine uygun olacak şekilde yapılır. Oval yüz kontürü için özel bir çabaya gerek yoktur. Oval yüzler, elmacık kemiklerinin altında ve çene hattının altında hafif bir gölgelemeyle şekillendirilebilir. Bunun yanı sıra yüzünüzün öne çıkmasını istediğiniz bölgelere aydınlatıcı geçebilirsiniz.
  • Yuvarlak Yüz için Kontür Uygulaması:Yuvarlak yüz hatlarına sahip kişilerin yüzlerini daha keskin ve hatlı göstermek için uygulama yapması gerekir. Teninize uygun olan kontür rengini, yüzünüzün saç diplerine yakın olacak şekilde yanak kısmına kontür uygulayabilirsiniz. Aydınlatıcı tercihinizi de elmacık kemiklerinin üstünde değerlendirebilirsiniz.
  • Kare Yüz için Kontür Uygulaması:Saç dipleri ve çene hattına ten rengine uygun olan kontür rengi ile kontür uygulaması yapılması ile yüz kare formda gözükmez. Yüzünüzde ortaya çıkarmak istediğiniz bölgelerin aynında çene ucunuz ve alın bitişinize de aydınlatıcı uygulaması ideal olur.
  • Üçgen Yüz için Kontür Uygulaması: Üçgen yüz hattında çene oldukça belirgin durumdadır. Bu nedenle üçgen formun ortadan kalkması için alın ve elmacık kemiklerine en uygun kontür rengi ile uygulama yapılası daha sağlıklı bir seçenektir.

Kontür Nasıl Yapılır?

"Kontür Nasıl Yapılır?" sorusu, makyaj yapmayı seven ve yüz şekillendirmeye ilgi duyan kişilerin sorduğu sorulardan biri. Kontür yapmak, yalnızca yüze yapılan bir makyaj uygulaması değildir. Aynı zamanda vücudun farklı bölgelerinde de kontür uygulaması yapmak mümkündür. Kontür yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Cilt Hazırlığı: Hemen her makyaj aşaması için en önemli adım cildin hazırlanmasıdır. Hem cildin makyaj ürünlerinden zarar görmemesi için zemin hazırlarken hem de makyajın cilde en iyi şekilde oturmasına yardımcı olacaktır.
  • Fondöten Seçimi: Pek çok kullanıcının en çok zorlandığı adım, fondöten uygulaması olabilir. Özellikle cilde en uygun rengi bulmak herkes için kolay olmaz. Ancak kontür uygulaması için fondöten rengi son derece önemlidir. Fondöten uygulamasından hemen sonra gölgeleme yapabilirsiniz.
  • Gölgeleme ve Vurgulama: Kontür yapmanın en kolay yolu, vurgulama ve gölgeleme tekniğinin kullanılmasıdır. Burada esas olan saklanmasını istediğiniz bölgelerin gölgelenmesi ve beğenilen bölgelerin vurgulanmalıdır. Örneğin elmacık kemiklerinizi beğeniyorsanız o bölgeden aydınlatıcı ürünler geçilmelidir. Kaş kalkıklığınızı beğenmiyor iseniz kaşınızın o bölgesini ten renginize göre 1-2 ton koyu olan kontür ürünü ile gölgelemelisiniz.

Kontür Çeşitleri Nelerdir?

Kontür, makyaj yapmayı seven kişiler için en sevilen aşamaların başında gelir. Özellikle yüz şeklini iyi bilen kişilerin istediği şekle kavuşmuş bir yüze ulaşması mümkündür. Ancak bu noktada kontür çeşitlerini doğru olarak bilmek hem işlemi kolaylaştırır hem yüze kontürün doğru bir biçimde oturmasına yardımcı olur. Kontür çeşitleri genel olarak 4 ana kategoriye ayrılır:

  1. Kontür Paleti: En sık kullanılan ürünlerin başında kontür paletleri gelir. Kontür paleti  içerisinde birden fazla kahverengi ve ten rengi arasında toz renk bulunur. Bu toz renkler, kontür yapmak için kullanılır. Özellikle çok fazla renk çeşitliliğinin olması, gölgeleme yapılırken de profesyonel bir makyaj adımı uygulanmasına olanak tanır.
  2. Likit Kontür: Likit kontür ürünleri, son dönemin en sevilen ürünlerinden biri. Likit ürünler, kontürün uygulandığı bölge üzerinde çok daha kolay bir biçimde dağılır. Kremsi bir yapıda oldukları için daha pigmentli olabileceklerini unutmamak gerekir.
  3. Stick Kontür: Bir kalem ya da ruja benzer görünüme sahip stick kontür ürünleri, özellikle çantada yer kaplamadığı için oldukça sevilir. Yine bir ruj gibi uygulanan stick kontörler, oldukça sık tercih edilir ve kolay uygulanır.
  4. Kontür Kalemi: Kalem şeklinde olan bu ürün, özellikle vücut makyajları için olmazsa olmazlar arasında bulunur. Ayrıca kontür kalemi, küçük boyutlarda olmasından dolayı sık seyahat eden kişilerin favori ürünlerinden biri olabilir.

Likit ve Stick Kontür Farkları

Likit ve stick kontür çeşitleri en sevilen ürünler arasında yer alır. Özellikle bu ürünlerin kullanımlarının son derece kolay olması ve pigment bakımından yeterli olması, çok sevilir. Toz halde bulunan ürünlere nazaran hiç tozutma yapmaması da pek çok kullanıcının bu kontürleri tercih etmesini sağlar. Likit ve stick kontür ürünleri, genel yapıları itibari ile oldukça benzerdir. İki ürün de krem kontür grubundadır ve kolay dağılır. Genel olarak farklarından şu şekilde bahsedilebilir:

  1. Kullanım kolaylığı:Stick kontür çeşitleri, daha sıkı bir kıvamda oldukları için kullanımı daha kolaydır. Ayrıca, çizgi halindeki şekliyle yüzünüze kontür yapmak daha da kolaylaşır. Likit kontürler ise daha sıvı kıvamdadır. Bu nedenle fırça veya sünger yardımıyla uygulanmaları gerekebilir. Ayrıca likit kontürlerin uygulanması biraz daha zahmetli olabilir.
  2. Bitiş: Stick kontürler, genellikle mat bir bitişe sahiptir. Likit kontürler ise daha ışıltılı bir görünüm sağlayabilirler.
  3. Uzun ömürlülük: Likit kontürler, genellikle daha dayanıklıdır ve gün boyunca daha uzun süre kalıcı olabilir. Stick kontürlerin ömrü biraz daha kısadır ve daha sık tazelemek gerekebilir.
  4. Renk seçenekleri: Stick kontürler, genellikle daha sınırlı renk seçenekleri sunarlar. Likit kontürlerde ise daha fazla renk seçeneği bulunur.
  5. Cilt tipi: Likit kontürler, daha yağlı ciltler için uygun olabilirken, stick kontürler daha kuru ciltler için daha uygundur. Ancak her iki ürün de tüm cilt tiplerinde kullanılabilir.

Kontür Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

"Kontür nasıl sürülür?" sorusundan sonra en sık araştırılan konular arasında kontür yapılırken hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğidir. Kontürün hangi alana uygulanacağı önemli bir detaydır. Kaş kontür, yüz kontür ya da vücut kontür gibi pek çok farklı alt kategori bulunur. Hemen her kategori için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunur:

  • Cilde en uygun tonda kontür rengi seçilmelidir. Çok koyu olması halinde yüz lekeli görünebilir. Açık olduğu zamanda ise kontür uygulanmamış olur. Cilt tonundan 1- 2 ton koyu renk ile kontür uygulaması yapılması daha sağlıklı olacaktır.
  • Doğru kontür ürünü seçilmelidir. En iyi kontür paletleri kullanılması çoğu zaman yeterli olmaz. Bunun yerine cildinize en uygun olan kontür ürününü seçmek çok daha uygun bir karar olacaktır.
  • Uygulanacak olan bölgenin şekli iyi bilinmelidir. Örneğin oval bir yüze kontür uygulaması yapılıyor ise buna uygun şekilde ilerlemelidir.
  • Uygulama yalnızca kontür uygulaması olarak kalmamalı aynı zaman da allık ve aydınlatıcı gibi ürünler ile yüzün belirginliği arttırılmalıdır.
  • Kontür uygulaması sonrasında kontür pudrası gibi sabitleyici ürünler ile kontür sabitlenmelidir.

Hiçbir uygulama çeşidi ya da kural her yüz için uygun olmayabilir. En doğru makyajın kişilerin kendilerine en yakıştırdıkları makyaj olduğunu unutmamak gerekir. Doğru kontür yöntemi ve ürünleri ile çok daha başarılı sonuçlar almak mümkün. 

 

Blog Son Eklenenler
Solante Güneş Kremiyle Güneşi Kucaklayın

Solante Güneş Kremiyle Güneşi Kucaklayın

Güneş kremi kullanımı ile birlikte cilt zararlı güneş ışınlarına karşı koruma altına alınabilir. Güneş ışınlarının sahip olduğu UVA, cilt için oldukça tehlikeli radyasyonlar yayar. Bunun yanı sıra yine güneş ışınları ile birlikte meydana gelen UVB, cildin DNA yapısına hasar verir. En özet haliyle güneş kremi kullanmadan bilinçsiz şekilde güneş altında vakit geçirmek cilt kanseri de dahil olmak üzere çok sayıda problemi tetikliyor.

Devamını Oku
22.11.2024
Vegan Kolajen Kullanmanın Faydaları

Vegan Kolajen Kullanmanın Faydaları

Vegan kolajen, cilt bakımı yaparken etik olarak doğru bir karar vermeyi ve hayvansal ürünler tercih etmeyi bırakmayı isteyen pek çok kişinin araştırdığı konulardan biri haline geldi. Son zamanlarda güzellik endüstrisi adına oldukça sık şekilde araştırılan bir konu haline kolajen takviyeleri, normal şartlarda vücut tarafından üretilen bir protein. Ancak yeterli olmadığı durumlarda takviye olarak alınabilirler. Böyle bir durumda ise vegan kolajen gibi seçenekler değerlendirilebilir.

Devamını Oku
19.11.2024
Makyaj Sabitleyici Kullanmanın Püf Noktaları

Makyaj Sabitleyici Kullanmanın Püf Noktaları

İsminden de anlaşılacağı üzere makyajın ciltte sabit kalmasını ve uzun süre dağılmasını engelleyen bu ürünler genellikle sprey formda üretiliyor. Piyasada farklı markalar tarafından üretilen ve buna bağlı olarak farklı özelliklere sahip olan pek çok makyaj sabitleyici sprey bulabilirsiniz. 

Devamını Oku
08.11.2024
Gün Işığı Etkisi için Bronzer Kullanım Önerileri

Gün Işığı Etkisi için Bronzer Kullanım Önerileri

Bronzer cilde daha canlı ve sıcak bir görüntü vermek amacıyla kullanılan makyaj malzemesi. Toz, krem ya da likit formda üretilen bronzer cildin güneşten yanmış gibi bir görüntüye sahip olmasını sağlar. Bronzlaştırıcı anlamına gelen bu makyaj ürününün farklı renkler ile üretilmiş versiyonları bulunur. Teninize bronz dokunuşlar yaparak güneşin yüze kattığı canlılığı günlük makyaja taşır.

Devamını Oku
05.11.2024
Yüz Şeklinize Göre Allık Uygulama Teknikleri

Yüz Şeklinize Göre Allık Uygulama Teknikleri

Allık temel makyaj ürünlerinden biri. Genellikle yüzü renklendirmek için kullanılan allık yanaklara uygulanır. Uygulanması ile birlikte cildin daha canlı ve renkli bir görüntüye sahip olmasını sağlar.

Devamını Oku
31.10.2024
Komedon Nedir? Neden Oluşur ve Nasıl Geçer?

Komedon Nedir? Neden Oluşur ve Nasıl Geçer?

Cilt problemleri arasında en yaygın olanlardan biri komedonlardır. Komedonlar, özellikle yüz bölgesinde gözeneklerin tıkanması sonucu ortaya çıkan sivilce öncesi oluşumlardır. İki ana türü bulunan komedonlar, hem estetik kaygılar yaratabilir hem de doğru bakım yapılmazsa cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Devamını Oku
21.10.2024
Saç Dökülmesi Neden Olur ve Nasıl Önlenir?

Saç Dökülmesi Neden Olur ve Nasıl Önlenir?

Saç dökülmesi, birçok insanın yaşamının bir döneminde karşılaştığı bir problem. Genetik yatkınlıktan hormonal dengesizliklere kadar pek çok sebebi olabilir.

Devamını Oku
21.10.2024
Saçkıran Nedir, Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir?

Saçkıran Nedir, Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir?

Saç dökülmesi ve saç problemleri, hem erkeklerin hem de kadınların karşılaşabileceği yaygın sorunlardan biridir. Ancak saçkıran, diğer saç dökülme tiplerinden farklı olarak daha ciddi ve psikolojik etkileri olan bir durumdur.

Devamını Oku
21.10.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.