x
Mesaj 1 Mesaj 2 Mesaj 3
Menü
Sepetim
Doğru Ayda, Doğru Ürünler ile Bebek Güneş Kremi Kullanımı
16.04.2024

Doğru Ayda, Doğru Ürünler ile Bebek Güneş Kremi Kullanımı

Gezmek, dolaşmak ve hayatın tadını çıkarmak herkes gibi bebeklerin de hakkıdır. Yaz aylarında bebeğinizi dolaştırmak, onu deniz kenarında gezdirmek veya deniz suyuyla kavuşturmak isteyebilirsiniz. Ancak bebeklerin hassas cildi güneşten çok çabuk etkilenir. Bu kötü etkilerden kurtulmak için de bebek güneş kremi kullanabilirsiniz. Güneş ışınlarının sağlık açısından pek çok yararı bulunur. Bunca yararın dışında zararlı ultraviyole ışınları, cilt kanseri gibi pek çok kötü hastalığa davetiye getirir. Güneş kremleri ise bu ultraviyole ışınlara karşı cildinizi korur. Güneş kreminin faydaları her yıl daha fazla anlaşılıyor ve her geçen yıl güneş kremi kullanan sayısı artıyor.

Güneş kreminin pek çok yararı karşınıza çıkar. Güneş kremi UV-A ve UV-B ışınlarına karşı sizi korur, foto yaşlanmayı durdurur, yanığı önler ve güneş lekeleri ile savaşır. Bunca yararı bulunan güneş kremlerinin bebekler için üretilmiş olanları da bulunur. Bebek için güneş kremi, özel olarak üretilir. Bu yazıyı okuyarak güneş kremi ve bebek güneş kremi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bebek Güneş Kremi Kullanmanın Önemi

Bebekler için özel olarak üretilen bebek güneş kreminin paketi üzerinde hipoalerjenik olduğuna dair bir ibare bulunmalıdır. Bebek güneş kremi tavsiye edilebilecek farklı markalar ve çeşitler bulunmaktadır. Bunlar arasında size fiyat ve performans olarak en uygununu tercih edebilirsiniz.

Güneş kremi kullanırken bazı önemli ayrıntıları bilmeniz gerekir. Bu durum bebek güneş kremi kullanırken de karşınıza çıkabilir. İşte bazı önemli ayrıntılar:

  • Güneş kreminizi kullanmadan önce çalkalamayı unutmamalısınız.
  • Güneş kremini temiz bir cilde sürmelisiniz.
  • Yüzünüze kesinlikle direkt olarak püskürtmemelisiniz. Göz ve ağız temasından kaçınmalısınız. Ayrıca kremi solumamalısınız.
  • Güneşe çıkmadan önce vücudunuza veya çocuğunuzun vücuduna bol miktarda uygulamalısınız.
  • Piyasada organik bebek güneş kremi de bulunur. Bunlara da göz atabilirsiniz. Organik maddelerden imal edilmesi sizin ve bebeğinizin sağlığını daha iyi muhafaza edecektir.
  • Bebeğiniz suyla temas ettiğinde, kurulandığında veya terlediğinde güneş kremini yenilemelisiniz.
  • Güneş kremi kullansanız dahi yoğun güneşten (özellikle öğlen saatlerinde) uzak durmalısınız. Bebeğinizi veya kendinizi saat 11.00 ile 15.00 arasındaki yoğun güneşten korumalısınız. Kendinizi ve bebeğinizi güneş kremi ile güvence altına aldığınızı düşünmemelisiniz.
  • Uzun süre güneş ile temasta bulunmak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden bebeğinizi ve kendinizi uzun süre güneş ışığı ile temas ettirmemelisiniz.
  • Cildinize en uygun faktörlü güneş kremi kullanmalısınız. Bebeğiniz için ise 50 faktörlü bir güneş kremi tercih edebilirsiniz.

Bebek güneş kremi fiyatları, gramaja ve markaya göre değişiklik arz eder. Sizin yapmanız gereken, tüm markaları ve fiyatları inceleyip bütçenize uygun olan ve kaliteli bir ürün tercih etmek. Bir fiyat- performans ürünü bulabilirsiniz. Fiyattan çok ürünün içeriğine ve bebeğinize vereceği hissiyata ve satın aldığınız markaya dikkat etmeniz bebeğiniz sağlığı açısından önemli olur. Eğer aldığınız ürün bebeğinize iyi gelmediyse ve ondan pişik, kızarıklık, tahriş, kuruma veya farklı herhangi bir sağlık sorununa neden olursa, o güneş kremini bırakmalı ve bir doktora müracaat etmelisiniz. Çocuklar oyun oynamayı, gezmeyi, dolaşmayı ve arkadaşları ile vakit geçirmeyi çok severler. Siz de bebek güneş kremi kullanarak onların ciltlerinde oluşabilecek sıkıntılara karşı bir kalkan oluşturabilirsiniz. Satın alacağınız bebek güneş kreminin koruma derecesini öğrenmeli ve ona göre almalısınız.

Bebek Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

Güneş kremini, güneşli ortama çıkmadan 20 dakika önce sürmeli ve cilde yeterince yedirmelisiniz. 20 dakika önce sürmelisiniz çünkü güneş kremi bu süre zarfında aktif hale gelir. Özellikle kalın bir tabaka olarak sürmek daha iyi bir sonuç verir. Bu şekilde tam bir koruma sağlayabilirsiniz. Güneş kremlerinin SPF oranları bulunur. Bunlar güneş kreminin niteliğini belirler. Bunlar 15, 20, 30 ve 50’lik dozlarda karşınıza çıkar. Bebek güneş kremi ise özellikle bebekler için üretilir koruma faktörleri yüksektir. Bu krem, özellikle ciltleri çok narin olan bebeklere yardım eder. Bebekler, güneşten daha fazla güneş ışığından etkilenir. Bu konuda anne ve babalara büyük görev düşer.

"Bebek güneş kremi kaç faktör olmalı?” gibi bir soru soruyor olabilirsiniz. Bu herkes tarafından merak edilir. Bebeğiniz için 50 ve üzeri faktörlü bir güneş kremi tercih edebilirsiniz. Piyasada farklı markalarda, boyutlarda ve gramajlarda güneş kremleri bulunabilir. Bunlardan dilediğinizi Evde Eczane üzerinden edinebilirsiniz. Güneş kremi tercihinde seçici olmalısınız. Faktör tercihi bu alanda önemli bir olgu olup bebek güneş kremi 50 faktör olarak kullanılmalı.

Güneş kremini kullanırken, sıvı haldeki güneş kremlerinin homojen yapısının bozulmamasına dikkat etmelisiniz. Bebek güneş kremi uygulamadan önce bebeğinizin cildinin temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Bebeğiniz terli ise ılık su ile yıkayıp, kurulayıp kremi uygulamanız, olası cilt rahatsızlıkların önüne geçmek için doğru bir adım olur. Eğer çok kuru bir cilde uyguluyorsanız, güneş kremini uyguladıktan sonra 20 dakika bekleyip üstüne nemlendirici sürebilirsiniz. Güneş kremini kullanırken abartmamanız gerekir. Çok fazla güneş kremi kullanmamalı, kremi vücudunuza homojen şekilde dağıtmalısınız. Omuzlar, bacaklar, kulaklar, sırt ve dizler olmak üzere tüm vücuda uygun şekilde uygulamalısınız. Göz çevresi güneşe karşı çok hassas bir yerdir. Bu yüzden göz çevrenize de güneş kremi uygulamalısınız. Güneş kremini uygularken göze zarar vermemelisiniz. Ancak yüz bölgesi için özel olarak üretilen ürünleri kullanmak da fayda sağlayabilir.

Yüzme ve terleme gibi aktivitelerden sonra mutlaka güneş kremini yenilemeniz gerekir. Bunun dışında, güneş altında fazla durmanız halinde yine güneş kreminizi yenilemeniz gerekir. Bebek güneş kremi de belli durumlarda yenilenmeli ve bebeğinizin vücudu nemli tutmalısınız.

Bebek Güneş Kremi Nasıl Olmalı?

Üst kısımda açıklandığı gibi 50 faktör bir güneş kremi, bebeğinizin cildine iyi gelir. Güneş kreminin ph derecesi de önem arz eder. Ph derecesi 5.50 olabilir. Bunun dışında güneş kremi paraben, parafin, parfüm ve alkol gibi maddeleri ihtiva etmemeli. Kimsaysel bir içerik yerine doğal bileşiklerden oluşması bebeğinizin cildine daha iyi gelmesini sağlar. En iyi bebek güneş kremi nedir diye soruyor olabilirsiniz. Pek çok farklı bebek güneş kremi markası bulunur. Bunların çoğu temelde aynı olmakla birlikte farklı özellikleri ile de öne çıkar. Bazı marka bebek kremleri sprey biçiminde olabilir, bazılarıysa losyon kıvamında olabilir. Bebek güneş kremi özellikleri aşağıdaki gibi olabilir:

  • Komedojenik olmamalıdır. Komedojenik olmaması ürünün, uygulanan yüzeyde gözenekleri tıkamayacağı anlamına gelir.
  • Hafif bir dokuya sahip olması ve kolay bir şekilde emilmesi gerekir
  • Cildin kurumasını engellemeye yardımcı olabilir.
  • Yapışkan olmayan bir dokuya sahip olmalı ve cildin susuz kalışına karşı destek verebilmelidir.
  • Güneş kremi cildinizde kalıntı bırakmaz. Çok kolay bir şekilde emilimi sağlanır.
  • Antioksidan ve restoratif maddeler içerebilir.
  • Size veya bebeğinize ağır bir his vermeden cildinizi rahatlatması gerekir.
  • Dermatolojik olarak test edilen bir bebek güneş kremi
  • Uygun bir güneş kremi, güneş yanıklarını önler, leke ve ben oluşumunu engeller, sizi cilt kanserine karşı korur ve cildinizin yaşlanmasını yavaşlatır.
  • Bebeğiniz için, üzerinde "Hassas ciltlere uygundur” ibaresi olan güneş kremlerini satın almanız gerekir.
Blog Son Eklenenler
Solante Güneş Kremiyle Güneşi Kucaklayın

Solante Güneş Kremiyle Güneşi Kucaklayın

Güneş kremi kullanımı ile birlikte cilt zararlı güneş ışınlarına karşı koruma altına alınabilir. Güneş ışınlarının sahip olduğu UVA, cilt için oldukça tehlikeli radyasyonlar yayar. Bunun yanı sıra yine güneş ışınları ile birlikte meydana gelen UVB, cildin DNA yapısına hasar verir. En özet haliyle güneş kremi kullanmadan bilinçsiz şekilde güneş altında vakit geçirmek cilt kanseri de dahil olmak üzere çok sayıda problemi tetikliyor.

Devamını Oku
22.11.2024
Vegan Kolajen Kullanmanın Faydaları

Vegan Kolajen Kullanmanın Faydaları

Vegan kolajen, cilt bakımı yaparken etik olarak doğru bir karar vermeyi ve hayvansal ürünler tercih etmeyi bırakmayı isteyen pek çok kişinin araştırdığı konulardan biri haline geldi. Son zamanlarda güzellik endüstrisi adına oldukça sık şekilde araştırılan bir konu haline kolajen takviyeleri, normal şartlarda vücut tarafından üretilen bir protein. Ancak yeterli olmadığı durumlarda takviye olarak alınabilirler. Böyle bir durumda ise vegan kolajen gibi seçenekler değerlendirilebilir.

Devamını Oku
19.11.2024
Makyaj Sabitleyici Kullanmanın Püf Noktaları

Makyaj Sabitleyici Kullanmanın Püf Noktaları

İsminden de anlaşılacağı üzere makyajın ciltte sabit kalmasını ve uzun süre dağılmasını engelleyen bu ürünler genellikle sprey formda üretiliyor. Piyasada farklı markalar tarafından üretilen ve buna bağlı olarak farklı özelliklere sahip olan pek çok makyaj sabitleyici sprey bulabilirsiniz. 

Devamını Oku
08.11.2024
Gün Işığı Etkisi için Bronzer Kullanım Önerileri

Gün Işığı Etkisi için Bronzer Kullanım Önerileri

Bronzer cilde daha canlı ve sıcak bir görüntü vermek amacıyla kullanılan makyaj malzemesi. Toz, krem ya da likit formda üretilen bronzer cildin güneşten yanmış gibi bir görüntüye sahip olmasını sağlar. Bronzlaştırıcı anlamına gelen bu makyaj ürününün farklı renkler ile üretilmiş versiyonları bulunur. Teninize bronz dokunuşlar yaparak güneşin yüze kattığı canlılığı günlük makyaja taşır.

Devamını Oku
05.11.2024
Yüz Şeklinize Göre Allık Uygulama Teknikleri

Yüz Şeklinize Göre Allık Uygulama Teknikleri

Allık temel makyaj ürünlerinden biri. Genellikle yüzü renklendirmek için kullanılan allık yanaklara uygulanır. Uygulanması ile birlikte cildin daha canlı ve renkli bir görüntüye sahip olmasını sağlar.

Devamını Oku
31.10.2024
Komedon Nedir? Neden Oluşur ve Nasıl Geçer?

Komedon Nedir? Neden Oluşur ve Nasıl Geçer?

Cilt problemleri arasında en yaygın olanlardan biri komedonlardır. Komedonlar, özellikle yüz bölgesinde gözeneklerin tıkanması sonucu ortaya çıkan sivilce öncesi oluşumlardır. İki ana türü bulunan komedonlar, hem estetik kaygılar yaratabilir hem de doğru bakım yapılmazsa cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Devamını Oku
21.10.2024
Saç Dökülmesi Neden Olur ve Nasıl Önlenir?

Saç Dökülmesi Neden Olur ve Nasıl Önlenir?

Saç dökülmesi, birçok insanın yaşamının bir döneminde karşılaştığı bir problem. Genetik yatkınlıktan hormonal dengesizliklere kadar pek çok sebebi olabilir.

Devamını Oku
21.10.2024
Saçkıran Nedir, Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir?

Saçkıran Nedir, Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir?

Saç dökülmesi ve saç problemleri, hem erkeklerin hem de kadınların karşılaşabileceği yaygın sorunlardan biridir. Ancak saçkıran, diğer saç dökülme tiplerinden farklı olarak daha ciddi ve psikolojik etkileri olan bir durumdur.

Devamını Oku
21.10.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.