Gezmek, dolaşmak ve hayatın tadını çıkarmak herkes gibi bebeklerin de hakkıdır. Yaz aylarında bebeğinizi dolaştırmak, onu deniz kenarında gezdirmek veya deniz suyuyla kavuşturmak isteyebilirsiniz. Ancak bebeklerin hassas cildi güneşten çok çabuk etkilenir. Bu kötü etkilerden kurtulmak için de bebek güneş kremi kullanabilirsiniz. Güneş ışınlarının sağlık açısından pek çok yararı bulunur. Bunca yararın dışında zararlı ultraviyole ışınları, cilt kanseri gibi pek çok kötü hastalığa davetiye getirir. Güneş kremleri ise bu ultraviyole ışınlara karşı cildinizi korur. Güneş kreminin faydaları her yıl daha fazla anlaşılıyor ve her geçen yıl güneş kremi kullanan sayısı artıyor.
Güneş kreminin pek çok yararı karşınıza çıkar. Güneş kremi UV-A ve UV-B ışınlarına karşı sizi korur, foto yaşlanmayı durdurur, yanığı önler ve güneş lekeleri ile savaşır. Bunca yararı bulunan güneş kremlerinin bebekler için üretilmiş olanları da bulunur. Bebek için güneş kremi, özel olarak üretilir. Bu yazıyı okuyarak güneş kremi ve bebek güneş kremi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bebekler için özel olarak üretilen bebek güneş kreminin paketi üzerinde hipoalerjenik olduğuna dair bir ibare bulunmalıdır. Bebek güneş kremi tavsiye edilebilecek farklı markalar ve çeşitler bulunmaktadır. Bunlar arasında size fiyat ve performans olarak en uygununu tercih edebilirsiniz.
Güneş kremi kullanırken bazı önemli ayrıntıları bilmeniz gerekir. Bu durum bebek güneş kremi kullanırken de karşınıza çıkabilir. İşte bazı önemli ayrıntılar:
Bebek güneş kremi fiyatları, gramaja ve markaya göre değişiklik arz eder. Sizin yapmanız gereken, tüm markaları ve fiyatları inceleyip bütçenize uygun olan ve kaliteli bir ürün tercih etmek. Bir fiyat- performans ürünü bulabilirsiniz. Fiyattan çok ürünün içeriğine ve bebeğinize vereceği hissiyata ve satın aldığınız markaya dikkat etmeniz bebeğiniz sağlığı açısından önemli olur. Eğer aldığınız ürün bebeğinize iyi gelmediyse ve ondan pişik, kızarıklık, tahriş, kuruma veya farklı herhangi bir sağlık sorununa neden olursa, o güneş kremini bırakmalı ve bir doktora müracaat etmelisiniz. Çocuklar oyun oynamayı, gezmeyi, dolaşmayı ve arkadaşları ile vakit geçirmeyi çok severler. Siz de bebek güneş kremi kullanarak onların ciltlerinde oluşabilecek sıkıntılara karşı bir kalkan oluşturabilirsiniz. Satın alacağınız bebek güneş kreminin koruma derecesini öğrenmeli ve ona göre almalısınız.
Güneş kremini, güneşli ortama çıkmadan 20 dakika önce sürmeli ve cilde yeterince yedirmelisiniz. 20 dakika önce sürmelisiniz çünkü güneş kremi bu süre zarfında aktif hale gelir. Özellikle kalın bir tabaka olarak sürmek daha iyi bir sonuç verir. Bu şekilde tam bir koruma sağlayabilirsiniz. Güneş kremlerinin SPF oranları bulunur. Bunlar güneş kreminin niteliğini belirler. Bunlar 15, 20, 30 ve 50’lik dozlarda karşınıza çıkar. Bebek güneş kremi ise özellikle bebekler için üretilir koruma faktörleri yüksektir. Bu krem, özellikle ciltleri çok narin olan bebeklere yardım eder. Bebekler, güneşten daha fazla güneş ışığından etkilenir. Bu konuda anne ve babalara büyük görev düşer.
"Bebek güneş kremi kaç faktör olmalı?” gibi bir soru soruyor olabilirsiniz. Bu herkes tarafından merak edilir. Bebeğiniz için 50 ve üzeri faktörlü bir güneş kremi tercih edebilirsiniz. Piyasada farklı markalarda, boyutlarda ve gramajlarda güneş kremleri bulunabilir. Bunlardan dilediğinizi Evde Eczane üzerinden edinebilirsiniz. Güneş kremi tercihinde seçici olmalısınız. Faktör tercihi bu alanda önemli bir olgu olup bebek güneş kremi 50 faktör olarak kullanılmalı.
Güneş kremini kullanırken, sıvı haldeki güneş kremlerinin homojen yapısının bozulmamasına dikkat etmelisiniz. Bebek güneş kremi uygulamadan önce bebeğinizin cildinin temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Bebeğiniz terli ise ılık su ile yıkayıp, kurulayıp kremi uygulamanız, olası cilt rahatsızlıkların önüne geçmek için doğru bir adım olur. Eğer çok kuru bir cilde uyguluyorsanız, güneş kremini uyguladıktan sonra 20 dakika bekleyip üstüne nemlendirici sürebilirsiniz. Güneş kremini kullanırken abartmamanız gerekir. Çok fazla güneş kremi kullanmamalı, kremi vücudunuza homojen şekilde dağıtmalısınız. Omuzlar, bacaklar, kulaklar, sırt ve dizler olmak üzere tüm vücuda uygun şekilde uygulamalısınız. Göz çevresi güneşe karşı çok hassas bir yerdir. Bu yüzden göz çevrenize de güneş kremi uygulamalısınız. Güneş kremini uygularken göze zarar vermemelisiniz. Ancak yüz bölgesi için özel olarak üretilen ürünleri kullanmak da fayda sağlayabilir.
Yüzme ve terleme gibi aktivitelerden sonra mutlaka güneş kremini yenilemeniz gerekir. Bunun dışında, güneş altında fazla durmanız halinde yine güneş kreminizi yenilemeniz gerekir. Bebek güneş kremi de belli durumlarda yenilenmeli ve bebeğinizin vücudu nemli tutmalısınız.
Üst kısımda açıklandığı gibi 50 faktör bir güneş kremi, bebeğinizin cildine iyi gelir. Güneş kreminin ph derecesi de önem arz eder. Ph derecesi 5.50 olabilir. Bunun dışında güneş kremi paraben, parafin, parfüm ve alkol gibi maddeleri ihtiva etmemeli. Kimsaysel bir içerik yerine doğal bileşiklerden oluşması bebeğinizin cildine daha iyi gelmesini sağlar. En iyi bebek güneş kremi nedir diye soruyor olabilirsiniz. Pek çok farklı bebek güneş kremi markası bulunur. Bunların çoğu temelde aynı olmakla birlikte farklı özellikleri ile de öne çıkar. Bazı marka bebek kremleri sprey biçiminde olabilir, bazılarıysa losyon kıvamında olabilir. Bebek güneş kremi özellikleri aşağıdaki gibi olabilir: