Duş alırken sabun ya da şampuan kullanmanın yeterli olduğunu düşünülebilir. Bu noktada duş jeli ne işe yarar sorusu ortaya çıkar. Duş esnasında cildin temiz, nemli ve güzel kokulu kalmasını sağlamak için üretilmiş olan jellere duş jeli adı verilir. Duş jelleri kişilerin vücutlarını taze ve temiz tutmalarını sağlar. Duş jeli kişilerin vücutlarındaki kiri en az sabun kadar iyi temizleyebilir. Vücuda rahatlıkla uygulanması sebebiyle sıvı ve kaygan yapıda üretilen duş jelleri sahip oldukları çeşitli güzel kokularla kişilerin uzun süre güzel kokmalarını sağlar. Düzenli olarak kullanılan duş jelleri kişilerin ciltlerinin taze ve parlak bir görüntüye kavuşmasını sağlar. Duş jelleri sahip oldukları yapı, koku ve cilt tipi uygunluğu doğrultusunda farklı çeşitlerde üretilirler. Özellikle duş jeli kokuları oldukça fazla çeşide sahiptir. Duş deneyimlerini güzelleştirmek ve temiz ve güzel kokan bir cilde sahip olmak isteyen kişilerin ciltlerine uygun duş jeli seçimi yapmaları gerekir.
Kullanıcıların duş deneyimlerini güzelleştirme işlevini üstlenen duş jelleri doğru kullanıldıkları takdirde ciltte birtakım olumlu değişiklikler meydana getirir. Bu doğrultuda duş jellerinin etkisinin tam olarak ortaya çıkması için doğru kullanılmaları gerekir. Bu noktada duş jeli nasıl kullanılır sorusu akıllara gelir. Öncelikle duş alacak kişilerin vücutlarını temizlemeye yardımcı olacak bir sünger ya da life ihtiyacı vardır. Duş esnasında bu banyo süngerinin az miktarda ıslatılması ve üzerine istenilen miktarda duş jeli sıkılması gerekir. Banyo süngerinin ıslaklığı ile temas eden duş jelleri köpürecek ve kişilere kolay bir kullanım sağlayacaktır. Duş jelinin köpürme oranı, duş jeli çeşitleri doğrultusunda farklılaşabilir. Bu adımların ardından duş jeli kullanıcıların tenine uygulanmak üzere hazır hale getirilmiş olur. Bu noktada banyo süngeri üzerinde yer alan duş jeli, kişilerin istedikleri noktaya uygulanır. Duş jeli ile köpürtülmüş banyo süngerlerinin dairesel hareketler ile vücuda uygulanması tavsiye edilir. Vücuda dairesel hareketlerle uygulanan duş jelleri, kişilerin ciltlerindeki ölü derinin atılmasını ve vücudun iyi bir şekilde temizlenmesini sağlar.
Duş jelleri ayak, bacak, kol, omuz, dirsek, sırt ve boyun gibi vücudun birçok bölgesinde kullanılabilir. Kişilerin duş jeli ile köpürtülmüş banyo süngerini hassas bölgelerine çok fazla bastırmaması gerekmektedir. Boyun, yüz ve avuç içleri gibi hassas noktalarda duş jelleri, yumuşak dokunuşlar ile uygulanmalıdır. Fakat kullanıcılar dirsek, bacak ve diz gibi sert yapılı vücut kısımlarında duş jeli süngerlerini daha yüksek baskı yaparak kullanabilirler. Duş jeli ile köpürtülmüş banyo süngerinin istenilen bölgelere uygulanması ve vücut temizliğinin bitirilmesinin ardından kişilerin durulanmaları gerekir. Durulama işleminin ardından kurulanan kişiler temiz ve güzel kokan bir cilde sahip olmuş olurlar. Duş jeli kullanımı genel itibariyle bu şekilde olsa da kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Hassas cilde sahip olan kişilerin özel duş jeli markaları seçmeleri ve duş jellerini farklı şekillerde kullanmaları gerekebilir. Bu doğrultuda kullanıcıların seçtikleri duş jelinin içinde yer alan maddeleri kontrol etmeleri önemlidir. Duş jeli içerisinde yer alan herhangi bir maddeye alerjisi olan kullanıcılar farklı duş jeli model ve markalarına yönelebilirler.
Duş jelleri kişilerin yaş, vücut tipi, koku ve duş jeli yapısı tercihlerine göre farklı çeşitlerde üretilirler. Kullanıcıların yaşları doğrultusunda duş jelleri çocuklar ve yetişkinler için olmak üzere ikiye ayrılır. Çocuk duş jelleri çocukların hassas vücutlarına uyum sağlayacak şekilde üretilirler. Duş jelleri çilek, avokado, vanilya, portakal ve böğürtlen gibi farklı koku seçeneklerine sahip olabilir. Kişiler bu noktada beğendikleri kokulara göre duş jellerini tercih edebilirler.
Nemlendirici duş jeli ve ferahlatıcı duş jeli ise duş jeli işlevi doğrultusunda üretilmiş olan duş jelleridir. Nemlendiricili duş jelleri vücudunun belirli noktalarında kuruluk yaşayan kullanıcılar için üretilmiştir. Doğru duş jelinin tercih edilmemesi ve vücut bakım rutininin aksatılması kişilerin vücutlarında belirli kuruluklar oluşmasına sebep olabilir. Nemlendirici etkili duş jelleri bu noktada uygulandığı bölgenin nem oranını dengeler ve vücudun nemlenmesini sağlar. Ferahlatıcı etkiye sahip olan duş jelleri ise kişilerin ferah bir hissiyata kavuşmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Duş jelleri sıvılık oranları ve sıvı yapısı itibariyle de çeşitlilik gösterir. Bazı duş jellerinin sıvılık oranı yüksek iken bazıları ise yoğun yapıdadırlar. Kullanıcılar duş jellerinin vücuduna temas ettiğini hissetmek isteyebilirler. Bu noktada kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için parçacıklı yapıya sahip olan duş jelleri üretilmiştir. Parçacıklı duş jelleri tene temas ettiğini kullanıcılara hissettirir ve kullanıldıkları bölgeyi temizler. En iyi duş jeli tercihi kişilerin vücut tipleri baz alınarak yapılır. Bu doğrultuda duş jeli kullanıcıları öncelikle vücutlarının ihtiyaçlarını belirlemelidir. Vücutları özel bakıma ihtiyaç duyan kullanıcıların özel olarak üretilmiş duş jellerini tercih etmeleri gerekir. Vücutları yüksek seviyede kuruluk yaşayan kullanıcılar nemlendiricili; vücutlarında ağır koku problemi yaşayan kullanıcılar ise kokulu duş jellerini tercih etmelidirler. Duş jeli tercihlerini vücut tipine uygun olarak yapan kişiler temiz ve güzel kokulu vücutlara sahip olabilirler.
Ölü deri hücrelerinin ve ciltte biriken kirlerin vücuttan uzaklaştırılması işlemine peeling adı verilir. Kişilerin sağlıklı ve temiz bir vücuda sahip olabilmeleri için düzenli olarak peeling yapmaları ve cilt bakım rutinlerini aksatmamaları gerekmektedir. Bu doğrultuda kullanıcıların peeling yapmalarını kolaylaştırmak için geliştirilmiş olan duş jelleri bulunmaktadır. Peeling duş jelleri normal duş jelleri ile aynı şekilde kullanılır. Bir kokulu duş jeli olan peeling duş jeli farklı koku seçeneklerine sahiptir. Kullanıcılar istedikleri kokuyu seçerek peeling duş jellerini satın alabilirler. Duş jeli kullanıcıların cildini nemlendirir ve cildin daha yumuşak bir doku kazanmasına yardımcı olur. Duş jelleri belirlenmiş bir pH dengesine sahip olarak üretilir. Bu pH dengesi, duş jelini kullanan kişilerin vücudunda pH dengesizliğinden kaynaklanacak problemleri önler. İçerisinde ağır kimyasal maddeler barındırmayan duş jelleri genellikle vücudun tamamı için kullanılabilir. Bu doğrultuda kullanıcılar duş jellerini gerektiği takdirde saçları ve yüzleri için de kullanılabilir. Sabun ve şampuana oranla daha hafif aktif madde bazı içeren duş jelleri cildin kendini yenilemesine destek olur. Dolayısıyla diğer temizlik maddelerine göre daha hafif bileşenler kullanılarak üretilen duş jelleri vücuda zarar vermez. Duş jeli kullanımı hemen her birey için yararlı olsa da dul jelleri içerisinde bulunan bazı maddeler kimi kullanıcılara zarar verebilir. Bu doğrultuda duş jeli seçerken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır: