x
Mesaj 1 Mesaj 2 Mesaj 3
Menü
Sepetim
Farklı Yapısı ve İşlevleri ile Duş Jeli Çeşitleri Nasıl Kullanılır?
17.04.2024

Farklı Yapısı ve İşlevleri ile Duş Jeli Çeşitleri Nasıl Kullanılır?

Duş alırken sabun ya da şampuan kullanmanın yeterli olduğunu düşünülebilir. Bu noktada duş jeli ne işe yarar sorusu ortaya çıkar. Duş esnasında cildin temiz, nemli ve güzel kokulu kalmasını sağlamak için üretilmiş olan jellere duş jeli adı verilir. Duş jelleri kişilerin vücutlarını taze ve temiz tutmalarını sağlar. Duş jeli kişilerin vücutlarındaki kiri en az sabun kadar iyi temizleyebilir. Vücuda rahatlıkla uygulanması sebebiyle sıvı ve kaygan yapıda üretilen duş jelleri sahip oldukları çeşitli güzel kokularla kişilerin uzun süre güzel kokmalarını sağlar. Düzenli olarak kullanılan duş jelleri kişilerin ciltlerinin taze ve parlak bir görüntüye kavuşmasını sağlar. Duş jelleri sahip oldukları yapı, koku ve cilt tipi uygunluğu doğrultusunda farklı çeşitlerde üretilirler. Özellikle duş jeli kokuları oldukça fazla çeşide sahiptir. Duş deneyimlerini güzelleştirmek ve temiz ve güzel kokan bir cilde sahip olmak isteyen kişilerin ciltlerine uygun duş jeli seçimi yapmaları gerekir.

Duş Jeli Nasıl Kullanılır?

Kullanıcıların duş deneyimlerini güzelleştirme işlevini üstlenen duş jelleri doğru kullanıldıkları takdirde ciltte birtakım olumlu değişiklikler meydana getirir. Bu doğrultuda duş jellerinin etkisinin tam olarak ortaya çıkması için doğru kullanılmaları gerekir. Bu noktada duş jeli nasıl kullanılır sorusu akıllara gelir. Öncelikle duş alacak kişilerin vücutlarını temizlemeye yardımcı olacak bir sünger ya da life ihtiyacı vardır. Duş esnasında bu banyo süngerinin az miktarda ıslatılması ve üzerine istenilen miktarda duş jeli sıkılması gerekir. Banyo süngerinin ıslaklığı ile temas eden duş jelleri köpürecek ve kişilere kolay bir kullanım sağlayacaktır. Duş jelinin köpürme oranı, duş jeli çeşitleri doğrultusunda farklılaşabilir. Bu adımların ardından duş jeli kullanıcıların tenine uygulanmak üzere hazır hale getirilmiş olur. Bu noktada banyo süngeri üzerinde yer alan duş jeli, kişilerin istedikleri noktaya uygulanır. Duş jeli ile köpürtülmüş banyo süngerlerinin dairesel hareketler ile vücuda uygulanması tavsiye edilir. Vücuda dairesel hareketlerle uygulanan duş jelleri, kişilerin ciltlerindeki ölü derinin atılmasını ve vücudun iyi bir şekilde temizlenmesini sağlar.

Duş jelleri ayak, bacak, kol, omuz, dirsek, sırt ve boyun gibi vücudun birçok bölgesinde kullanılabilir. Kişilerin duş jeli ile köpürtülmüş banyo süngerini hassas bölgelerine çok fazla bastırmaması gerekmektedir. Boyun, yüz ve avuç içleri gibi hassas noktalarda duş jelleri, yumuşak dokunuşlar ile uygulanmalıdır. Fakat kullanıcılar dirsek, bacak ve diz gibi sert yapılı vücut kısımlarında duş jeli süngerlerini daha yüksek baskı yaparak kullanabilirler. Duş jeli ile köpürtülmüş banyo süngerinin istenilen bölgelere uygulanması ve vücut temizliğinin bitirilmesinin ardından kişilerin durulanmaları gerekir. Durulama işleminin ardından kurulanan kişiler temiz ve güzel kokan bir cilde sahip olmuş olurlar. Duş jeli kullanımı genel itibariyle bu şekilde olsa da kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Hassas cilde sahip olan kişilerin özel duş jeli markaları seçmeleri ve duş jellerini farklı şekillerde kullanmaları gerekebilir. Bu doğrultuda kullanıcıların seçtikleri duş jelinin içinde yer alan maddeleri kontrol etmeleri önemlidir. Duş jeli içerisinde yer alan herhangi bir maddeye alerjisi olan kullanıcılar farklı duş jeli model ve markalarına yönelebilirler.

Duş Jeli Çeşitleri

Duş jelleri kişilerin yaş, vücut tipi, koku ve duş jeli yapısı tercihlerine göre farklı çeşitlerde üretilirler. Kullanıcıların yaşları doğrultusunda duş jelleri çocuklar ve yetişkinler için olmak üzere ikiye ayrılır. Çocuk duş jelleri çocukların hassas vücutlarına uyum sağlayacak şekilde üretilirler. Duş jelleri çilek, avokado, vanilya, portakal ve böğürtlen gibi farklı koku seçeneklerine sahip olabilir. Kişiler bu noktada beğendikleri kokulara göre duş jellerini tercih edebilirler.

Nemlendirici duş jeli ve ferahlatıcı duş jeli ise duş jeli işlevi doğrultusunda üretilmiş olan duş jelleridir. Nemlendiricili duş jelleri vücudunun belirli noktalarında kuruluk yaşayan kullanıcılar için üretilmiştir. Doğru duş jelinin tercih edilmemesi ve vücut bakım rutininin aksatılması kişilerin vücutlarında belirli kuruluklar oluşmasına sebep olabilir. Nemlendirici etkili duş jelleri bu noktada uygulandığı bölgenin nem oranını dengeler ve vücudun nemlenmesini sağlar. Ferahlatıcı etkiye sahip olan duş jelleri ise kişilerin ferah bir hissiyata kavuşmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Duş jelleri sıvılık oranları ve sıvı yapısı itibariyle de çeşitlilik gösterir. Bazı duş jellerinin sıvılık oranı yüksek iken bazıları ise yoğun yapıdadırlar. Kullanıcılar duş jellerinin vücuduna temas ettiğini hissetmek isteyebilirler. Bu noktada kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için parçacıklı yapıya sahip olan duş jelleri üretilmiştir. Parçacıklı duş jelleri tene temas ettiğini kullanıcılara hissettirir ve kullanıldıkları bölgeyi temizler. En iyi duş jeli tercihi kişilerin vücut tipleri baz alınarak yapılır. Bu doğrultuda duş jeli kullanıcıları öncelikle vücutlarının ihtiyaçlarını belirlemelidir. Vücutları özel bakıma ihtiyaç duyan kullanıcıların özel olarak üretilmiş duş jellerini tercih etmeleri gerekir. Vücutları yüksek seviyede kuruluk yaşayan kullanıcılar nemlendiricili; vücutlarında ağır koku problemi yaşayan kullanıcılar ise kokulu duş jellerini tercih etmelidirler. Duş jeli tercihlerini vücut tipine uygun olarak yapan kişiler temiz ve güzel kokulu vücutlara sahip olabilirler.

Duş Jelinin Faydaları 

Ölü deri hücrelerinin ve ciltte biriken kirlerin vücuttan uzaklaştırılması işlemine peeling adı verilir. Kişilerin sağlıklı ve temiz bir vücuda sahip olabilmeleri için düzenli olarak peeling yapmaları ve cilt bakım rutinlerini aksatmamaları gerekmektedir. Bu doğrultuda kullanıcıların peeling yapmalarını kolaylaştırmak için geliştirilmiş olan duş jelleri bulunmaktadır. Peeling duş jelleri normal duş jelleri ile aynı şekilde kullanılır. Bir kokulu duş jeli olan peeling duş jeli farklı koku seçeneklerine sahiptir. Kullanıcılar istedikleri kokuyu seçerek peeling duş jellerini satın alabilirler. Duş jeli kullanıcıların cildini nemlendirir ve cildin daha yumuşak bir doku kazanmasına yardımcı olur. Duş jelleri belirlenmiş bir pH dengesine sahip olarak üretilir. Bu pH dengesi, duş jelini kullanan kişilerin vücudunda pH dengesizliğinden kaynaklanacak problemleri önler. İçerisinde ağır kimyasal maddeler barındırmayan duş jelleri genellikle vücudun tamamı için kullanılabilir. Bu doğrultuda kullanıcılar duş jellerini gerektiği takdirde saçları ve yüzleri için de kullanılabilir. Sabun ve şampuana oranla daha hafif aktif madde bazı içeren duş jelleri cildin kendini yenilemesine destek olur. Dolayısıyla diğer temizlik maddelerine göre daha hafif bileşenler kullanılarak üretilen duş jelleri vücuda zarar vermez. Duş jeli kullanımı hemen her birey için yararlı olsa da dul jelleri içerisinde bulunan bazı maddeler kimi kullanıcılara zarar verebilir. Bu doğrultuda duş jeli seçerken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır: 

  • Duş jeli kutularının üzerinde yer alan içindekiler bölümü dikkatle okunmalıdır.
  • Hassas cilde sahip olan kullanıcıların hassas vücut tiplerine uygun olarak üretilmiş duş jelleri tercih etmeleri gerekir.
  • Çocuklar için kullanım söz konusu olduğunda çocuk duş jelleri tercih edilmelidir.
  • Cilt sorunları yaşayan kişiler duş jeli seçimi için bir hekime başvurmalıdır.
  • Kadın kullanıcılar kadınlar için özel olarak üretilmiş duş jellerini tercih edebilir.
  • Erkek kullanıcılar erkekler için özel olarak üretilmiş duş jellerini tercih edebilir.
  • Koku alerjisi olan kişiler duş jeli kokularına dikkat ederek tercihlerini yapmalıdır.
Blog Son Eklenenler
Solante Güneş Kremiyle Güneşi Kucaklayın

Solante Güneş Kremiyle Güneşi Kucaklayın

Güneş kremi kullanımı ile birlikte cilt zararlı güneş ışınlarına karşı koruma altına alınabilir. Güneş ışınlarının sahip olduğu UVA, cilt için oldukça tehlikeli radyasyonlar yayar. Bunun yanı sıra yine güneş ışınları ile birlikte meydana gelen UVB, cildin DNA yapısına hasar verir. En özet haliyle güneş kremi kullanmadan bilinçsiz şekilde güneş altında vakit geçirmek cilt kanseri de dahil olmak üzere çok sayıda problemi tetikliyor.

Devamını Oku
22.11.2024
Vegan Kolajen Kullanmanın Faydaları

Vegan Kolajen Kullanmanın Faydaları

Vegan kolajen, cilt bakımı yaparken etik olarak doğru bir karar vermeyi ve hayvansal ürünler tercih etmeyi bırakmayı isteyen pek çok kişinin araştırdığı konulardan biri haline geldi. Son zamanlarda güzellik endüstrisi adına oldukça sık şekilde araştırılan bir konu haline kolajen takviyeleri, normal şartlarda vücut tarafından üretilen bir protein. Ancak yeterli olmadığı durumlarda takviye olarak alınabilirler. Böyle bir durumda ise vegan kolajen gibi seçenekler değerlendirilebilir.

Devamını Oku
19.11.2024
Makyaj Sabitleyici Kullanmanın Püf Noktaları

Makyaj Sabitleyici Kullanmanın Püf Noktaları

İsminden de anlaşılacağı üzere makyajın ciltte sabit kalmasını ve uzun süre dağılmasını engelleyen bu ürünler genellikle sprey formda üretiliyor. Piyasada farklı markalar tarafından üretilen ve buna bağlı olarak farklı özelliklere sahip olan pek çok makyaj sabitleyici sprey bulabilirsiniz. 

Devamını Oku
08.11.2024
Gün Işığı Etkisi için Bronzer Kullanım Önerileri

Gün Işığı Etkisi için Bronzer Kullanım Önerileri

Bronzer cilde daha canlı ve sıcak bir görüntü vermek amacıyla kullanılan makyaj malzemesi. Toz, krem ya da likit formda üretilen bronzer cildin güneşten yanmış gibi bir görüntüye sahip olmasını sağlar. Bronzlaştırıcı anlamına gelen bu makyaj ürününün farklı renkler ile üretilmiş versiyonları bulunur. Teninize bronz dokunuşlar yaparak güneşin yüze kattığı canlılığı günlük makyaja taşır.

Devamını Oku
05.11.2024
Yüz Şeklinize Göre Allık Uygulama Teknikleri

Yüz Şeklinize Göre Allık Uygulama Teknikleri

Allık temel makyaj ürünlerinden biri. Genellikle yüzü renklendirmek için kullanılan allık yanaklara uygulanır. Uygulanması ile birlikte cildin daha canlı ve renkli bir görüntüye sahip olmasını sağlar.

Devamını Oku
31.10.2024
Komedon Nedir? Neden Oluşur ve Nasıl Geçer?

Komedon Nedir? Neden Oluşur ve Nasıl Geçer?

Cilt problemleri arasında en yaygın olanlardan biri komedonlardır. Komedonlar, özellikle yüz bölgesinde gözeneklerin tıkanması sonucu ortaya çıkan sivilce öncesi oluşumlardır. İki ana türü bulunan komedonlar, hem estetik kaygılar yaratabilir hem de doğru bakım yapılmazsa cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Devamını Oku
21.10.2024
Saç Dökülmesi Neden Olur ve Nasıl Önlenir?

Saç Dökülmesi Neden Olur ve Nasıl Önlenir?

Saç dökülmesi, birçok insanın yaşamının bir döneminde karşılaştığı bir problem. Genetik yatkınlıktan hormonal dengesizliklere kadar pek çok sebebi olabilir.

Devamını Oku
21.10.2024
Saçkıran Nedir, Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir?

Saçkıran Nedir, Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir?

Saç dökülmesi ve saç problemleri, hem erkeklerin hem de kadınların karşılaşabileceği yaygın sorunlardan biridir. Ancak saçkıran, diğer saç dökülme tiplerinden farklı olarak daha ciddi ve psikolojik etkileri olan bir durumdur.

Devamını Oku
21.10.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.